maanantai 13. toukokuuta 2013

Kukkasia ja juhlahumua

Syntymäpäivistä selvitty! Sain ihanalta ISOäidiltäni metsämansikoita, joista leivoin kahvikekkereille täytekakun. Ja voi pojat miten hyvää olikin, ainakin siitä päätellen, ettei muuta jäänyt kuin kohteliaisuuspala. Kohteliaisuuspala onkin kumma juttu. Miksei sitä viimeistä siivua voi muka kukaan syödä!

Helatorstai käytettiinkin pihatöihin ja kodin siivoukseen. Siivous alkoikin olla jo aiheellista, sillä rakennus ja maalipöly oli vallannut koko huushollina ja roskia oli alkanut kerääntyä lattialle, pöydille, portaille ja oikeastaan jokapuolelle. Portaiden kunnostus hoituikin lakkaamalla. Aikaisemmin vaalean männyn väriset porrasaskelmat saivat nyt tumman lakan päälleen ja kummasti ne näyttävät heti arvokkaammilta ja tyylikkäämmiltä!


Tosiaan tehtiin myös piha hommia ja löysin vanhempieni luota ihanan vanhan pienen puisen saavin johon istutin orvokkeja. Saavin pohjaa ja reunoja vuoraamaan leikkasin jätesäkistä muovia, sillä puu saattaisi muuten alkaa lahoamaan. Istutin myös joitain yrttejä pieniin purkkeihin. Basilikaa, timjamia ja korianteria. Toivon, että saadaan piha kuntoon ensi kesäksi niin voin laittaa sen oman pienen kasvimaan johonkin sopivaan paikkaan. Tänä kesänä pihalla myllätään vielä sen verran paljon, että on turha unelmoida kasvimaasta.
Loppuviikoksi on onneksi luvattu lämmintä, joten nauttikaa auringosta ja siirtykää sohvilta vaikka mielummin badenbadeneille pihalle köllöttämään! (Toivottavasti ennustukset pitävät paikkansa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti